Все още е критична ситуацията в дуловското село Долец (ОБНОВЕНА)

Екип на БЧК – Силистра отпътува за дуловското село Долец, за да направи оценка на щетите Две кирпичени къщи са съборени от придошлата, рано тази сутрин вода,а трета е на път да се срути, съобщава кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед. Ситуацията е критична, тъй като общия брой на наводнените къщи надхвърля 10. Застрашени са и други постройки.
Залети са земеделски земи и моста в района на селото. Спряно е електрозахранването.
Всички те са разположени в ниската част на населеното място.Хората са евакуирани и към момента са настанени при роднини. Община Дулово не разполага с жилища, които да предостави на бедстващите, но се обмисля те да бъдат настанени в сградата на училището в селото, което не работи.

През есента селото отново бе наводнено, но в момента положението е с пъти по-тежко. Опасност за хората обаче няма.

0202ss_3_2Източника на прииждащата вода не е установен със сигурност, но се предполага, че е от неконтролирано изпускане на водоеми в Разградско. Областният управител Стоян Бонев е поел ангажимент да се свърже с колегата си в Разград, за да станат ясни причините да наводнението в Долец.
0202ss_3От Областно пътно управление съобщават, че в останалите общини на Силистренска област няма произшествия и поражения върху инфраструктурата. Кал има по пътя за Кайнараджа, вследствие дъжда, който вали вече второ денонощие.
От Ситово съобщават, че са наводнение приземните етажи на две къщи в с. Нова Попина. Водата се изпомпва, чистят се затлачените шахти, по думите на кметът на Ситовска община Николай Неделчев.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.