В спокойна обстановка започна изборният ден в Силистренска област

Изборният ден на територията на Силистренска област започна нормално, без произшествия и нарушения. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили  нормалното провеждане на изборите. Без инциденти е протекла охраната на изборните помещения.

Всички избирателни секции в областта се охраняват от полицейски служители. Те ще следят и няма да допускат в помещенията за гласуване лица, които носят оръжие или предмети, опасни за здравето и живота на хората, както и лица в нетрезво състояние.

В ОДМВР-Силистра е сформиран оперативен щаб, който ръководи силите и средствата, участващи в охраната на вота и обезпечаването на обществения ред. Полицейски служители ще извършват своевременни проверки по сигнали за нарушения или търговия с гласове. Припомняме, че на тел. 02/982 22 32,  факс: 02/982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Служителите на звената „Български документи за самоличност” в Силистра,  Дулово и Тутракан издават и в днешния ден удостоверения на гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.