Днес ПМГТ „Владимир Комаров“ чества патронния си празник

Патронния си празник чества днес Професионалната гимназия по механотехника в Силистра „Владимир Комаров”. Училищните изяви започнаха още през февруари с провеждането на състезание по промишлена електроника „Мога и зная как”, с училищен кръг на състезанието „Най-добър млад монтьор и водач на МПС” и с класиране на творби от десетия регионален литературен конкурк „Следи и съвремие”и фотоконкурса „Нека бъде светлина”. Преди броени дни бе и финала на турнира по електронни спортове.

Началото на тържеството днес е в 10,00 часа, на главния вход на гимназията. Ще бъде поднесен венец на памтеника на Владимир Комаров в двора на училището. Следва поздравление от директора на учебното заведение Петранка Георгиева и връчване на награди на победителите в училищните изяви, посветени на патронния празник.

Планирано е провеждането на състезание по професии и на спортни изяви сред които – теглене на въже, баскетбол и футбол.

На 29 март 1963 година с решение на Министерството на народната просвета и със заповед № 1-11а в гр. Силистра се открива техникум по механотехника с директор инж. Георги Маринов Георгиев. На 15 септември  започва първата учебна година с екип от 12 учители, майстори, служители и 140 ученици.

През 1969 г. училището приема за свой патрон името на руския герой, летецът космонавт Владимир Михайлович Комаров. А през май следващата година е завършена и приета от държавната комисия новата сграда на техникума.

Повече за историята на училището може да прочетете – ТУК

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.