Избягал от затвора във Варна отвлече такси и стреля срещу полицаи в Силистра – ОБНОВЕНА

40-годишният Димитър Братанов – Кокала се барикадира в къща, в Силистра, а час по-късно се предаде сам.

Преди това обаче Кокала е бил разпознат от полицаи в центъра на Силистра. Стрелял по тях и побягнал, отвличайки такси с шофьора в колата и насочвайки пистолет в главата му. Таксиметровият автомобил е бил управлян от наскоро пенсионирания бивш полицай Румен Костадинов.

След като разбрал, че не може да избяга, наредил на шофьора да спре и се скрил в къща, която за късмет се е оказала празна. От там продължил да стреля.  В продължение на два часа района бе отцепен, до извеждането на Братанов с белезници. В него са били открити два пистолета, с единият от които е стрелял срещу полицейския патрул.

^0DFA7B0A381259A3725ECCA596745D3E2985C75E18C30D374A^pimgpsh_fullsize_distr

Румен Костадинов, шофьор на таксиметровия автомобил: „Оставих една клиентка до Бърза помощ и видях отсреща, че бяга едно лице, което го преследват полицаите. Чух изстрел и тогаз спрях колата и викам- мислех да обърна и да отида да видя за какво става въпрос. През туй време се качи едно момче, насочи пистолет и каза карай. Аз тръгнах и двете патрулни коли тръгнаха след мене и дори аз го питам в каква посока да караме и той каза карай по пътя за Айдемир и тръгнахме. И точно на кръстовището до OMV приказвахме и аз го убедих да не ходим до Айдемир, а тука някъде в уличките да спрем и да слезе – през туй време той се съгласи и завих по “Велико Търново” до “Жоан”-а нагоре и на първата уличка едната патрулка мина пред мене, другата зад мене – и викам ей тука първата уличка спирам – ти скачай. Тогаз спрях изведнъж – той скочи. След като тръгнах пак чух някакъв изстрел и това беше. … “ …  „Не съм се уплашил запазих самообладание – взех да говоря с него, да го успокоя, защото видях, че беше нервен да не стане някаква ексцесия.“

Братанов е изтърпявал ефективна присъда в затвора в Белене за грабеж. Добре познат  е на органите на реда. Пуснат е за издирване от 31 май тази година, заради бягство от затвора във Варна, където е бил прехвърлен.

Започнато е дело за противозаконно отвличане, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

В Силистра Братанов е добре известен с прякора си Кокала. Той е осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бившия окръжен прокурор на Силистра – Румен Атанасов.

Снимки – ТУК

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.