Осемгодишно дете от Силистра е с най-много прочетени книги сред повече от 1000 читатели

Второкласничка от Силистра е читател на годината за 2017-а в детския отдел на регионалната библиотека в града. Класирана е първа сред над 1 000 редовни читатели до 14-годишна възраст.
Деница Неделчева е само на 8 години, а за миналата година е прочела 107 книги от библиотеката. Оказва се обаче, че бройката е по-голяма, защото тя заема книги и от училищната библиотека . От семейството си също получава често книжки като подарък.

Не помни коя е първата прочетена книга, но се е научила да чете още в детската градина. Спомня си, че веднъж е чела дори на връстниците си за Рапунцел. Посещава често Регионалната библиотека „Партений Павлович“ и взема по 4-5 книжки.
Малката Деница с удоволствие чете книжки за изследователи и приключения. Увлича се и от сюжетите с фантастични елементи. Сред любимите и заглавия са „Том Гейтс“, „Хари Потър“, „Чарли и шоколадовата фабрика“ и „Вълшебният пръст“, а любимият й автор е Роалд Дал – изчела е почти цялата поредица.
В свободното си време освен четенето на книги Деница има и други занимания. Обича да играе с куклите си, както и да посещава часове по балет, пиано и пеене. И всичко това го прави по свое желание и с любов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.