От 5 до 20 години затвор очакват учителя-педофил от Дулово

 

Прокуратурата в Силистра ще иска постоянна мярка „задържане под стража“ за задържания вчера в Дулово бивш учител по музика, заради блудство с деца. Разпространявал е и порнографски материали в интернет.
Илиян Василев е бил освободен от работа по взаимно съгласие миналата година през месец май. Бил е учител по музика в СОУ „Васил Левски“ в Дулово. Директорът на училището Йорданка Копринджийска е била информирана от учителка, че деца от четвърти клас са притеснени от поведението на своя преподавател по време на даваните от него частни уроци. Сигнализирани са били полицията и Отделът за закрила на детето.

Йорданка Копринджийска, директор на СОУ "Васил Левски" - Дулово

Йорданка Копринджийска, директор на СОУ „Васил Левски“ – Дулово

Година е продължило разследването, докато се пристъпи към задържането на Василев. По думите на окръжния прокурор Теодор Желев това е краят, а не началото. Събрани са всички необходими материали и доказателства, за даване ход на дело.
Наказанието за такова престъпление е лишаване от свобода за срок от 5 до 20 години. По-малко години затвор го очакват за съхранението и разпространението на порнографски материали, както и парична глоба.
Прокуратурата потвърди, че Василев е използвал скрита камера, за да заснема действията си и след това ги е споделял и в социалните мрежи.

Домът на Василев

Домът на Василев

Касае се само за шест деца и родителите и гражданите на Дулово, трябва да бъдат спокойни, че няма опасност за други, заяви прокурор Желев. С тях, в рамките на досъдебното производство са работили училищните психолози и инспектори от детска педагогическа стая и са били взети всички мерки, за да бъде абсолютно минимален стреса за децата и да не бъдат травмирани.
От месец музикантът е работил в студио “Наим” в Дулово, като озвучител на празнични ритуали.

Невен Давидов е шокиран от обвиненията срещу приятеля му Илиян Василев

Невен Давидов е шокиран от обвиненията срещу приятеля му Илиян Василев

Със собственика Невен Давидов се познават отдавна – и двамата са музиканти. Били и приятели, затова и Давидов е шокиран от ситуацията. Твърди, че не може нищо лошо да каже за Василев. Има си съд, той ще докаже дали е виновен.
Василев е работил освен в СОУ „Васил Левски“ и в ОУ „Христо Смирненски“ в Дулово. През есентга на миналата година е бил назначен в училището в с. Секулово, но е бил освободен своевременно, след намеса на разследващите органи.
Според Йорданка Копринджийска Василев си е вършил работата, за която е бил назначен. Участвал е във всички мероприятия, подготвял е учениците за концерти и фестивали, за всичко, което се случва в едно училище. Затова и тя преценила, че получавайки сигнала трябва бързо да информира съответните органи, за да си свършат те работата. Да се избегне даването на някаква квалификация на педагог, без да бъде доказана.
Децата в региона в голямата си част са в едни полусемейства, твърдят педагозите в Дулово. Родителите работят в чужбина и това малко или много дава негативно отражение върху възпитанието им. На мнение са, че погледът на родителя трябва да бъде фокусиран върху детето и че не е достатъчно само да бъдат нахранени и облечени. Необходими са разговори. Родителят е факторът, училището само помага, коментират психолози.

Коментари

One Response to От 5 до 20 години затвор очакват учителя-педофил от Дулово

  1. Анонимен каза:

    Какво толкова е направил човека. Аман от педагози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.