Приключи раздаването на хуманитарната помощ по кампанията Два пъти Коледа

 

Полученото дарение на 7 юли, от Швейцарския Червен кръст, по традиционната кампания „Два пъти Коледа“ достигна до крайните потребители – социално слаби граждани: многодетни семейства и самотно живеещи възрастни хора в седемте общини на областта. Хуманитарна помощ включваше дрехи за деца и възрастни, предмети за бита, хигиенни и канцеларски материали, играчки и други артикули.

След като Комисията за разпределение на хуманитарни помощи на Областния съвет на БЧК направи разпределение на полученото дарение в 7-те общини, местните социални служби и общинските структури на БЧК определиха лицата, извършиха анкетиране и предоставиха 588 пакета в 48 населени места. Общият брой на лицата до които достигна хуманитарната помощ е над 1700 човека. Спазен беше и срокът за раздаване и отчитане, който беше определен до 20 август.

Всички бенефициенти получили хуманитарна помощ изразиха искреното си задоволство, но най-радостни бяха децата. Те имаха нови играчки, те имаха нови дрешки, но също така и част от учебните пособия и тетрадки за първият учебен ден вече им бяха осигурени.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.