Продават без търг общински имот на бивш депутат – Фирмата искала да разшири магазина си

На фона на безумното поведение на водачите на леки автомобили в Силистра и на липсата на места за паркиране, било то в централната градска част или в крайните квартали, Община Силистра е на път да продаде терен на бивш депутат – без търг, без опит да спечели повече от сделката.
Във вторник родните ни избранници, демек общинските съветници, ще вземат решение – ЗА или ПРОТИВ са, ексдепутатът от ГЕРБ Стефан Господинов да придобие около 160 квадрата общинска собственост, находяща се зад магазина му, в центъра на Силистра.
На пръв поглед какво толкова. Магазинът стъпи на площада, много важно, че ще вземе и празното пространство отзад. Може пък да е за благото на силистренци, евентуалното предстоящо разширение.
А дано, ама надали!
DSCN0438 DSCN0443В докладната записка е посочено, че от името на фирмата на депутата е постъпило искане в Общината за инвестиционното му намерение, според което празното пространство между магазин „Центрум“ и бившето кино „Москва“ ще бъде застроено.
Към днешна дата това място се ползва като свободен от такси паркинг …, а би могло Общината да печели от него като го включи в „Синята зона“, например.
Би могло и да се продаде на търг. Със сигурност тогава в общинската хазна ще влязат значително повече пари. Сега оценката на имота е 200 лв./кв.м, а данъчната оценка 31,50 лв./кв.м.
А може и да си остане място за паркиране , за гражданите с по-ниски доходи, които не могат да си позволят да платят престой на автомобила си.
Интересен мотив е посочен в обяснението към съветниците от страна на кметската администрация – стимулиране на инвестиционната политика. То няма лошо …, но то и без това не са останали много имоти свободни, че да ги продаваме на първия, който поиска. Поне от кумова срама да се пазарим малко.
И понеже става въпрос за публична общинска собственост …, решението на Общинския съвет ще я преобразува в частна …и ще изработи подробен устройствен план за ново урегулиране на поземления имот.

Дали е законно имат думата юристите!?
Дали е морално, имат думата гражданите!?

Коментари

2 Responses to Продават без търг общински имот на бивш депутат – Фирмата искала да разшири магазина си

  1. Анонимен каза:

    Не мога да се ориентирам какво обшо има катамарана със статията !

  2. Анонимен каза:

    всички герберасти са примати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.