Борисов спря проект, предвиждащ изсичането на 87 дървета в Силистра

МРРБ спира финансирането на проекта на Община Силистра, предвиждащ изсичането на 87 здрави дървета. Разпореждането е на премиера Бойко Борисов.

В началото на годината Силистренска община обяви намерението си за реализирането на проект за ремонт на една от централните улици в града, включващ премахването на 87 чинара. Дърветата са здрави и са 50-60 годишни..

Screenshot_2

Надежда Бобчева

Надежда Бобчева, общински съветник: „Мисля, че дадохме добър пример на всички граждани не само в Силистра, но и в страната че когато имаш кауза, която си струва и е правилна можеш да се пребориш и подкрепата идва отвсякъде. Нещо, което обсъждахме с голяма част от нашата неформална група е отказа за диалог от страна на Община Силистра. Такъв не беше проведен и въобще по никакъв начин мнението на гражданите не беше взето под внимание.Знаете, че политическата отговорност се носи по един начин и той е оставка – надявам се ресорния заместник-кмет, който отговаря за това си понесе отговорността.“

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проектът за реконструкция и рехабилитация на ул. „Симеон Велики” и площад „Албена” на община Силистра да бъде преразгледан и да не получава европейско финансиране, докато няма ясни гаранции, че при реализацията му няма да бъде засегнато нито едно здраво дърво от засадените по продължението на улицата чинари.

 За запазване на чинарите се обявиха близо 6 000 силистренци, които подписаха гражданска петиция в защита на чинарите. Заведено бе и дело в административния съд, а преди седмица бе внесено и искане за провеждането на референдум.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.