12 ще са кандидати са кмет на Силистра

 

След като приключи регистрацията на партиите, коалициите и инициативните комитети в Общинската избирателна комисия в Силистра равносметката показва, че са регистрирани за участие в местните избори 14 партии.

Това са ГЕРБ, Социалдемократическа партия, АБВ, Български демократичен център /БДЦ/, БСП, Движение 21, ДПС, Национален фронт за спасение на България /НФСБ/, АТАКА, Национална Републиканска партия, Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, Движение за радикална промяна “Българска пролет”, Партия на българските жени и ВЪЗРАЖДАНЕ.

Само четири от тях няма да издигат кандидати за кмет на Силистра.

Регистрирани са и две местни коалиции, които ще участват в надпреварата за кметския стол и за общински съветници. Едната е Местна коалиция “Спасение за Силистра” включваща Българска социалдемокрация, партия Национално движене за стабилност и възход /НДСВ/, коалиция от партии Народен съюз, Българи за алтернатива за страха, тоталитаризма и апатията /БАСТА/, БДС “Радикали”, Гражданско обединение за реална демокрация /ГОРД/, Движение “Гергьовден”, Земеделски народен съюз и Съюйз на свободните демократи. Другата местна коалиция е “Гражданско единство” съставена от Реформаторски блок, партия “Новото време”, партия ВМРО-Българско национално движение, партия “Обединена България”, партия “Обединени земеделци”, ББЦ, партия “Никола Петков” и Партия на зелените.

Инициативни комитети издигат кандидати за кметове на селата Смилец – Павлина Романова, на Сребърна – Георги Иванов и на Бабук – Костадин Иванов.

На 22 септември изтича срокът за поименните регистрации на кандидатите за кметове и общински съветници.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.